суботу, 9 листопада 2013 р.

Із слова починається людина, із мови починається мій рід

Учасники свята
   6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться " На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: "Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада, в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця"
  З нагоди цього свята у  Вишеньківській сільській бібліотеці пройшов усний журнал
"Із слова починається людина, із мови починається мій рід"
Першу сторінку нашого усного журналу "Історія книги" провела завідуюча бібліотекою Гуменюк Н., розкривши присутнім важкий шлях створення книги та її цінність у суспільстві.
Другу сторінку журнали "Шана та повага книзі",  провели учасники свята, учні 5 -7 класів:
Шпіхернюк Даша, Бартюк Даша, Зверєва Аня, Опалюк Аня, Климнюк Марія, Дорошенко Сніжана, Мороз Ксенія, Бойко Влад, Пойта Максим, Крачук ВІталій та Пацалюк Володимир, які своїми віршами звеличали рідну мову.
Розповідь про історію виникнення  книни
  З молитвою до Бога захистити та зберегти наше письмо та мову звернулася Кулик Богдана, а Назар Іщук у своїх гуморесках висміяв тих, хто калічить нашу мову, засмічуючи її русизмом та неправильною вимовою.
 Ведучими усного журналу були Климнюк Руслана та Штоюнда Марія.

 Наступною сторінкою була вікторина "Запитую - відповідаєш" по історії книги,  яку провели ведучі Штоюнда М. та Климнюк Р.
  Яке ж свято без ласощів. Тож по закінченні свята всі учасники ласували святковий торт.

Немає коментарів:

Дописати коментар