неділю, 11 травня 2014 р.

Не згасне вогонь Перемоги



Іде
весна.
О, хто її не ждав
Під небом голубим
У кожнім домі,
Щоб Перемога
Гуркотом октав
Прийшла до нас
Теплом і першим громом!

День 9 травня 1945 року увійшов знаковою датою, однією з найважливіших опорних віх як у нашу вітчизняну, так і у всесвітню історію. За своїм характером та наслідками це подія справді планетарного масштабу. Вона позначилася на долі всього людства і впливає на неї зараз. 


         З нагоди цієї  події у с.Вишенька  відбувся мітинг - реквієм « «Уклонимось низько до землі, тим, хто в серці вічно буде жити»  та церемонія відкриття  і освячення памятних плит воїнам, які загинули при визволенні с.Вишенька у січні-березні 1944 року та  плита солдатським вдовам.                                                                                                                                                                             Памятні плити виготовленні та встановленні за спонсорські кошти.

  На мітингу виступав сільський голова О.С. Кирилюк  та

сільський краєзнавець  М.П. Криворучко, я кий провів велику роботу у пошуку імен загиблих при визволені нашого села.         

                                   
Памятні плити були освяченні місцевим священиком.

   Також відбулося покладання квітів до памятників




 


 О. Поліна, братських могил ,памятної плити на місці загибелі О.Поліна в с.Вишенька.  Мітинг продовжив свою ходу до сіл М. Остріжок та Ч.Степ для покладання квітів та вшанування памяті воїнів які загинули в роки війни.
 
           У бібліотеці відкрита книжкова виставка «Не згасне вогонь Перемоги», де користувачі мали змогу ознайомитися з літературою періоду Великої Вітчизняної війни.


Знову травень, знову свято,
Сивий голубе, солдате,
Пригадаються тобі фронтові дороги.
Знову травень, знову свято,
Сивий голубе, солдате,
Свято слави, свято честі, свято Перемоги!

1 коментар:

  1. Дякуємо вам за те, що ви в такий неспокійний час все таки вийшли на День Перемоги, щоб ми, ваші земляки, хоч і далеко від Вишеньки, але маємо зиогу побачити як все пройшло у нашому рідному селі. Слава Україні! З привітом Сибір!

    ВідповістиВидалити