пʼятницю, 18 липня 2014 р.

"Народжений Україною"

   Шевченко наш, він для усіх століть,
він, як Ісус Христос для України.

Учасники  конкурсу з нагородами.

Візьміть його вогню, хоч крихітку візьміть,
І з цим вогнем ви будете не тлінні.

 В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає та шанує людство. До них належить ім'я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Весь свій могутній талант він присвятив служінню народові. "Історія мого життя, - писав поет, - становить частку історії моєї Батьківщини"
Іщук Назар читає "Заповіт"
    Такими словами у сільському клубі с. Вишенька  розпочався літературний конкурс читців "Народжений Україною", який організували та провели завідуюча бібліотекою Наталія Гуменюк та завідуюча сільським клубом Юлія Іщук.
Наймолодший учасник конкурсу Назар Гуменюк
    У конкурсі взяли участь 9 учасників: Даша Бартюк, Марія Штоюнда, Назар Іщук, Анна Звєрєва, Віталій Кравчук, Влад Бойко, Анастасія Гуменюк, Денис Іщук та Назар Гуменюк.  Це учні місцевої школи 5 - 9 класів, найменшому учаснику 6 років.
  Зі сцени лунали такі твори Т.Г.Шевченка: "Сон", "Тече вода з під явора", "Думи мої думи", "Заповіт","І золотою і дорогою", "Садок вишневий коло хати", "Мені тринадцятий минало" , "Портрет Шевченка"та інші.


    Журі оцінили виступи конкурсантів. перше місце отримала Даша Бартюк, друге - Денис Іщук, третє - Анна Звєрєва. Переможців нагороджено грамотами та призами, а решті учасникам вручено подяки за участь у конкурсі. На завершення літературного свята організатори  пригостили конкурсантів солодощами.
Бартюк Даша з віршом "Портрет Шевченка"
   На нашому святі ми не просто вшанували пам'ять Тараса, а й серцем та душею спробували відчути невмирущість його слів, його заповіту, дещо по - новому відкрити для себе велич образу митця.
З вступним словом зав. клуб Іщук Ю.


Немає коментарів:

Дописати коментар