суботу, 8 листопада 2014 р.

Мов джерельна вода, рідна мова моя


Книжкова виставка
Мелодійна моя, промениста,
Як земля, твій багатий словник.
Українськая мово пречиста ,          
Ти ж у серці народу навік!
   6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: “На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: “Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця”.
    Корені українського слова проросли з найдавніших діалектів праслов’янських племен, рясними пагонами розвинулися в часи Давньоруської держави. Древнє слово квітами-перлами розцвітало у найдавніших пам’ятках культури Київської Русі, у полемічних творах, у красному письменстві різних часів.
  З нагоди святкування Дня української писемності та мови у сільській бібліотеці пройшов дитячий ранок "Рідна мова - наша совість і наша основа" та відкрито книжкову виставку"Мов джерельна вода, рідна мова моя"
 Учасники ранку декламували вірші, розповідали про виникнення писемності та мови,  читали прислівя та приказки, співали українські народні пісні. 
Учасники ранку
 

   Ранок пройшов весело та вдало, всі присутні отримали масу задоволення.

Немає коментарів:

Дописати коментар