четвер, 30 квітня 2015 р.

Вода найсмачніша у рідному краю з криниці, де батько і мати пили.


Ми всі прийшли сюди, бо в нас веселе свято,

І радість світанкова сюди нас привела.

Ми будемо криницю сьогодні відкривати,

Криниця пречудова для жителів села.

 

    Такими словами, 30 квітня,  розпочалося урочисте відкриття громадської криниці в с. Вишенька. Криницю  облаштовано  за  підтримки благодійного фонду «Зміцнення громад», корпорації  «Сварог Вест Груп», фонду «Монсанто» (США) та громади с. Вишенька.

     У заході  взяли  участь  координатор  проектів  благодійних  фондів  «Зміцнення громад» Наталя Собчук, в.о. сільського голови секретар сільської ради  Ольга  Вітюк , місцевий краєзнавець, автор книг Вишенька. Історія села, та Вишенька на перехресті  віків, бувший вчитель історії Криворучко Михайло Порфирович та жителі територіальної громади.

    Гостей, як годиться, зустрічали з запашним короваєм на вишитому рушникові.

   У своєму виступі Ольга Вітюк подякувала всім за допомогу в облаштуванні  даного  об’єкта  та запевнила присутніх, що ми і надалі  будемо брати участь у таких проектах.

    Координатор проектів  Наталя Собчук  привітала жителів села  з відкриттям оновленої криниці та вручила подяки за участь  в реалізації проекту «Відновлена криниця – міцна громада»  Кравчуку Олександру, Климнюку Олександру, Іщуку Ігору,  Мединському Івану,  Слюсару Леоніду  та учнівському колективу Вишеньківської ЗОШ І – ІІІ ст.. на чолі з директором Пацалюк Тетяною Володимирівною.

    Сільський краєзнавець Криворучко М.П.  розповів цікаву історію про оновлене джерело,  та подякував всім, хто доклав максимум зусиль до цієї важкої  але такої потрібної   та корисної праці у такий нелегкий для країни час.

    Наталя Собчук та Михайло Порфирович  розрізали жовто – блакитну стрічку та за українським звичаєм  посадили біля криниці кущ калини.

    Протоієрей  Храму Пресвятої Богородиці  с. Вишенька Ігор Горохівський  освятив криницю та пригостив  присутніх водою з освяченого джерела.

    Учні місцевої школи розповіли легенди та перекази про цілющі властивості води,  про долю криниць, про необхідність життєдайних джерел, а Юлія, Лариса, Ігор та Олег Іщуки  дарували  присутні музичні вітання.

   На знак миру на землі діти випустили в небо жовто – блакитні кульки.
 

      Ведучі  свята Лариса Фурдига та Олег Бартюк  завершили  свято словами мудрості:  скільки криниць на землі, стільки зірок на небі. І якщо вам доводилося бачити, як падає додолу зоря, знайте — то десь замулилося джерело. Отже, любі друзі, щоб не згасали зірки, оберігаймо живі батьківські криниці!

Немає коментарів:

Дописати коментар