вівторок, 29 вересня 2015 р.

Секрети довголіття

Посивіли ваші скроні,
Від турботи про дітей
Шану праці. Шану долі
Віддаємо ми в цей день
Хай рясним буде суцвіття
У саду що ви садили
Зичим миру, довголіття
Щастя, радості і сили
    Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. Скидати з рахунків людину, яка досягла певного солідного віку абсолютно нелюдяно. Літній вік людини - зовсім не означає, що він вже на багато що не здатний, як раз навпаки, то що може літня людина, рідко здатний зробити більш молодий і мова зовсім не про сили і енергію, яка властива молодому поколінню, але про досвід і терпіння , наполегливість та здатність  досягати поставлених завдань, ментальної гнучкості й толерантності, яка присутня в достатку у більшості літніх людей.
       У наймудріші книзі на землі, в Біблії, Святому Писанні, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми. Генеральна Асамблея ООН закликає уряди і влади, громадські організації та бізнес структури, а також всіх людей на землі звернути і зосередити свою увагу на сприянні у вирішенні проблем літнього покоління. Наше цивілізоване суспільство - це суспільство для всіх віків. Нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити, не тільки щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке  задоволення.    
       Вишеньківська бібліотека сьогодні гостинно приймає людей, в яких за плечима поважний вік, адже на порозі вже їх свято, свято людей похилого віку. 
Зустріч відбулася в телій, дружній обстановці.  Гості ділилися секретами свого довголіття, розповідали  про пригоди, які траплялися з ними на протязі життя, старалися згадувати лише добре, веселе, хоч кожен із них пережив багато лихоліть. Зустріч закінчилася запашним чаєм та солодощами.  
Завідуюча клубом Юлія Іщук, завідуюча бібліотекою Наталія Гуменюк та голова ветеранської організації Павліна Федорівна Бондаренко привітали всіх присутнії із святом, побажали  здоров'я, довголіття, ніколи не падати духом.                                                                                                                                                

 

Немає коментарів:

Дописати коментар