суботу, 3 жовтня 2015 р.

"Сергій Єсенін: тріумф творчості і трагедія життя"


    3 жовтня 2015 р. у Вишеньківській сільській бібліотеці пройшла виставка – портрет до 120-ї річниці від дня народження Сергія Єсеніна                                “Сергій Єсенін: тріумф творчості і трагедія життя”.

 Мабуть, немає людини, яка б була байдужою до поезії С. Єсеніна. Читаючи вірші поета, я пригадую пахучий запах сіна, тихі заводі з білими ліліями і жовтим лататтям... Але особливо подобалась Єсеніну біла береза. Цей образ невіддільний від російського пейзажу: вони стоять, як великі свічки, віддзеркалюючись у воді, в "лунных перьях серебра". У вірші "С добрым утром! " Єсенін створив новий образ берізки - уособлення юної, красивої дівчини.

 У поезії Єсеніна ми бачимо природу у всі пори року: зимою в пуховому срібному наряді; весною і літом "в зеленой прическе"; восени - в золоті падаючого листя

Природа, село, батьківщина втілювали для нього почуття прекрасного, тому й називали Єсеніна співцем землі рязанської.

       Одна зі сторінок С.Єсеніна пов’язана з його цікавістю до української літератури, а саме творів Тараса Шевченка. 1922 р. поет відвідав Харків, згодом шевченківські місця і навіть переклав кілька Шевченкових віршів російською.

 Єсенін майже не писав віршів для дітей, але його твори доступні всім: і дорослим, і дітям.

Немає коментарів:

Дописати коментар