суботу, 27 лютого 2016 р.

Річниці безстрашного подвигу присвячується.


 

   26 лютого 1944 року на території с. Вишенька, ще зовсім молодий хлопець Олексій Володимирович  Полін  звершив свій безстрашний подвиг, закрив своїм тілом амбразуру ворожого дзоту, чим зберіг життя  своїх однополчан.
…І над юнаком з далекої Тамбовщини, у безмежній скорботі схилилося українське небо.   А у  1969 році  навічно застиг у бронзі серед села Вишенька мужній воїн Олексій Володимирович Полін з золотою зіркою Героя Радянського Союзу на грудях.

  У сільській бібліотеці відкрито  виставку  - пам’ять «72 річниці подвигу присвячується»,  де висвітлені події тих страшних днів війни, біографія Олексія Поліна, все про його бойовий шлях, заслуги перед Батьківщиною, нагородний лист та вірші присвячені його подвигу від вдячних вишеньчан.
  В приміщенні Вишеньківської ЗШ І-ІІІ ст. пройшов урок пам'яті, присвячений річниці подвигу О.В.Поліна, Небесні Сотні та подіям на сході країни.
 
      На захід  були запрошені матері воїнів АТО,  які  зараз знаходяться на передовій, Стець Раїса та Колибабчук Наталія та  учасник АТО Назарук Валерій.
    До підніжжя пам’ятника безстрашному герою  поклали квіти. З вступним словом виступила заступник директора з позакласної роботи Вишеньківської ЗШ, матір воїна АТО, Тетяна Штоюнда. Читалися вірші,  линули  пісні та слова подяки безстрашному О.В.Поліну  та нашим воїнам за мирне небо та щасливе дитинство.

  Хвилиною мовчання  присутні вшанували пам'ять Героя Радянського Союзу О.В.Поліна та всіх полеглих за Україну.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар