суботу, 20 лютого 2016 р.

Дзвенить струмочком рідна мова


   Мова – духовний скарб нації. Це  не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях.  То ж 21 лютого ми святкуємо  Міжнародний день рідної мови.
       За недовгий час свого існування  це свято вже стало традиційним.    Не зраджуючи традиціям,  пройшло святкування Міжнародного дня  рідної мови «Дзвенить струмочком рідна мова», у Вишеньківській ЗШ І – ІІІ ст..
Провела свято завідуюча бібліотекою Наталія Гуменюк з юними талантами школи.  Ведучими на святі були Даша Шпіхернюк та Маша  Климнюк. Як натхненно, з великою любов’ю декламували вірші та співали пісні  про рідну мову  Влад Бойко, Ксеня Мороз, Сніжана Дорошенко, Іван Звєрєв, Аня Звєрєва,




 Саша Бартюк, Денис Іщук, Настя Давискиба, Настя Бобела та Ліля Балахмей.  Український народ любить жартувати.  Яка б не була втомлена людина, але, почувши влучний жарт, усміхається. Так Влад Бойко, Іван Звєрєв та Саша Бартюк  розвеселяли своїми гуморесками присутніх.  Самі наймолодші учасники свята порадували всіх українським танцем.   А Наталя Горохівська,  Даша Бартюк,  Сніжана Дорошенко, Настя Давискиба, Ксеня Мороз та Віталій Кравчук зіграли уривок з поеми «Така її доля»    На завершення свята ведучі провели вікторини: відгадати загадки, розказати прислів’я про рідну мову.

На святі присутні мали змогу познайомитися з виставкою  де цитувалися вислови видатних людей про мову.  

Такі заходи збагачують душу та розум, виховують у юного покоління любов до рідного краю і мови, почуття гордості, що ми – українці, відповідальні за кожне слово і вчинок.

Немає коментарів:

Дописати коментар