четвер, 14 липня 2016 р.

Документ, що змінив епоху.



16 липня 1990 р. Верховна Рада УРСР прийняла документ великої історичної ваги – Декларацію про державний суверенітет України.

Суверенітет передбачає верховенство, самостійність, повноту й неподільність влади в межах території України. Від дня прийняття Декларації Україна проголошувалася незалежною державою в зовнішніх відносинах.

Декларація визначила основні напрямки внутрішньої й зовнішньої політики, економічного розвитку й державного будівництва. Цей документ являє собою правовий фундамент для Конституції, законів України, визначення позиції республіки при укладенні міжнародних угод. В основі Декларації лежать демократичні традиції українського народу, які розвивалися протягом століть.

У Вишеньківській бібліотеці з цього приводу організовано книжкову виставку друкованих видань, документів з мережі Інтернет, фотоматеріалів під назвою «Літопис державотворення»

Для відвідувачів бібліотеки проводяться бесіди, коментарі з роз’яснення історичної ролі прийняття Декларації як важливого етапу у процесі здобуття Україною незалежності, порушуються питання сучасного розвитку і зміцнення держави.

Запрошуємо відвідати нашу бібліотеку, ознайомитись з матеріалами виставки, а також пропонуємо здійснити історичну віртуальну подорож «Документ, що змінив епоху»



Немає коментарів:

Дописати коментар