пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

Легенди козацьких степів

Як вогонь безсмертний у віках не згас,
Так козацька слава у нас.
Бо ж нашому роду нема переводу,
Хай пісня єднає коріння святі.
Дай, Боже, нам віри і братнюю згоду,
На довгії роки, на вічні віки.
            13 років поспіль Україна відзначає День українського козацтва, який збігається ще з одним із найвеличніших християнських свят — Покрови Пречистої Богородиці.
            Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією, а козацтво відіграло вирішальну роль в становленні нашої держави.
    Козаччина — доба небаченого піднесення народного духу, доба видатних державних, військових, церковних та культурних діячів — будівничих національної державності, які уславили Україну, зробили її знаною в усьому світі.
           
Саме до цього свята у сільській бібліотеці с. Вишенька відкрито виставку історичних романів, в яких розповідається про звитяжну історію славного українського козацтва, про козацький рід, його ватажків та наведені цікаві факти з життя козаків, а саме про їхні звичаї, обряди та життя на Січі.






         А у Вишеньківській ЗОШ І – ІІІ ст. відбулася козацько-спортивна гра «Нумо козаки».  Підлітки змагалися в спритності, кмітливості, помірялися силами і робили це, як колись козаки Запорізької Січі. Юнаки з честю витримали всі випробування і тепер можуть гідно носити почесне звання — козак.

Немає коментарів:

Дописати коментар