середу, 13 грудня 2017 р.

Андрій,Андрію даруй нам надію.

    З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами і обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти до  української спадщини, повертається до традицій свого народу. Одним із свят, яке завжди відзначали наші батьки, діди, прадіди було велике зимове свято, особливо важливе для молоді - день Андрія.
  12 грудня у Вишеньківвькій сільській бібліотеці  відбулися українські посиденьки  "Як ми колись дівували" На посиденьки були запрошені учасники сільського гурту "Вишенька", який очолює завідувачка клубом Юлія Іщук.

   Бібліотекар Наталія Гуменюк наголосила, що зима характеризується не лише великою кількістю снігу, але і Броніслава Климнюк, Лариса Іщук, Ольга Кулик, Оксана Щпіхернюк, Галина Желіхівська,Оксана Бартюк,Наталя Гуменюк,Лариса Степанюк, Юлія Іщук та Лариса Фурдига.
великою кількістю свят, які 
супроводжуються цікавими звичаями і обрядами, розповіла чому Андрія звуть Первозванним. Під час вечорниць, згадали святкові дійства, християнські звичаї та традиції українського народу, співали українські пісні, читали гуморески, згадували своє дівування і звичайно ж ласували смачну калиту спечену нашим завклубом Юлією Іщук, яка є традиційною стравою до свята Андрія Первозванного.



Немає коментарів:

Дописати коментар