четвер, 15 лютого 2018 р.

Їх долі обпалені війною


           Пам'ять! Гірка пам'ять війни!   Вона ніколи не згасне.
              Минуло чимало літ відтоді, як останній солдат залишив територію ворожого Афганістану, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти – своїх чоловіків та батьків. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам'ятати, що серед нас живуть люди, які в 20 – 30 років стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми пишаємося їх подвигом , мужністю та героїзмом.
       Посивіли завчасно хлопці – афганці, ще й донині йдуть у тривожних снах у бій, затуляючи від куль один одного. Їм досі важко повертатися до цих чорних сторінок у їхньому житті, та ще важче вирвати їх, знищити й забути.
      Сьогодні у Вишеньківській сільській бібліотеці відбулася зустріч з воїном - афганцем Балахмеєм Петром Володимировичем . Гіркими були спогади , непрохана сльоза не раз  наверталася на очі присутнім.                                                    
      Петра Володимировича вітали сільський голова О.Кирилюк, голова ветеранської організації П.Бондаренко. депутат районної ради О.Кулик, зав. клубом Ю. Іщук та зав. бібліотекою Н.Гуменюк.




А виставка - пам’ять , яка відкрита у бібліотеці,  розповіла присутнім коротку біографію та долю, яка випала на життя тих 9 – ти хлопців  з Хмільницького району, які не повернулися живими додому.

Немає коментарів:

Дописати коментар