четвер, 22 лютого 2018 р.

Плекатимеш мову - цвістимуть слова




    Рідна мова... Вона така неповторна, мелодійна і співуча, бо ввібрала в себе гомін дібров і луків, полів і лісів, духмяний, п'янкий запах рідної землі. У народу немає більшого скарбу, ніж його мова. Бо саме мова — це характер народу, його пам'ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі, вона його, народу, цвіт і зав'язь.

    Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій мальовничій землі – в нашій славній незалежній Україні. Ми пишаємося тим, що ми українці, що розмовляємо рідною державною українською мовою. Мова в нас красива, багата, мелодійна і щира, як і душа нашого українського народу.                          Наша мова – наша гордість. Без неї немає нації, немає держави, немає нас…
Мова – це неоціненний дар,  який дано людині. 

 Святкуючи Міжнародний день рідної мови у Вишеньківській сільській бібліотеці пройшла літературно -  мистецька година під назвою «Плекатимеш мову – цвістимуть слова» та літературна вікторина «Україна наша мати , треба все про неї знати»

  
 Відкрито в бібліотеці тематичну поличку "Дзвенить струмочком рідна мова"

Немає коментарів:

Дописати коментар