вівторок, 5 лютого 2019 р.

Людина має право жити


Тягар онкологічних захворювань в Україні продовжує збільшуватися, спричиняючи величезні фізичні, емоційні та фінансові втрати для громадян. Попри всі зусилля в області профілактики  раннього виявлення та лікування, смертність від раку зростає.
   Сільський бібліотекар Гуменюк Н.М. провела інформаційну годину на тему: «Разом проти раку». Донесла присутнім історію виникнення Всесвітнього дня боротьби проти раку та ким він був заснований. Розповіла про створення

«Європейського  кодексу боротьби проти раку», розробленого ВООЗ, який містить  12 способів уберегти себе від раку. Кодекс підготувало Міжнародне агентство з вивчення раку , де Міжнародні експерти заявляють, що майже половини смертей від раку можна було б уникнути, якби всі дотримувались рекомендацій.
Всі були зацікавлені та подякували Наталі Миколаївні за корисну інформацію.

  

  У Вишеньківській сільській бібліотеці відкрито виставку  - застереження «Людина має право жити», де представлено публікації та наукові статті щодо профілактики та лікування раку,  як медикаментозно так і народними методами, рекомендації та поради лікування на сторінках газети «Добрий лікар».


Немає коментарів:

Дописати коментар