суботу, 16 лютого 2019 р.

Афганістан – біль народна


   15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав,30 - та річниця виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан. В лютому 1989 року закінчилась війна, яка принесла тисячі жертв, сльози і горе в мирні родини.

    Виведення радянських військ з Афганістану почалося 15 травня 1988 року, відповідно до укладених в квітні 1988 року Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо Демократичної Республіки Афганістан. Радянський Союз зобов'язався вивести свій контингент в дев'ятимісячний термін, тобто до 15 лютого наступного року.
    Нинішнього року ми святкуємо 30 – ту річницю виведення наших військ з ворожої території.
  Вшановуючи  ветеранів неоголошеної війни в Афганістані та тих, хто загинув на чужій землі у Вишеньківській бібліотеці відбулася зустріч з воїном – афганцем Петром Володимировичем Балахмеєм.
  З вступним словом виступила зав клубом  Юлія Іщук. До вітального слова допучилися депутат районної ради Ольга Кулик та сільський голова Олександр Кирилюк, який особисто передав Петру Володимировичу ювілейну пам’ятну медаль «Обов’язок виконаний з честю»
   Воїни-афганці…. Давайте ж  ми з вами будемо пам'ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі. Вони на це заслуговують.



   Присутні мали можливість розглянути виставку – пам'ять «Афганістан то біль і смуток, чиєсь обірване життя»                              





Немає коментарів:

Дописати коментар