понеділок, 8 липня 2019 р.

На калину роса впала, а у нас на вулиці Івана Купала.



      Свято Івана Купала – народне, красиве, романтичне дійство, яке неодмінно  відбувається «на природі» й вже цим дуже приваблює жителів села, це свято молоді  - Купало або Купайло, називають його ще - свято Роси.
      Народна пам’ять зберегла Купальську обрядність та пісні, й сьогодні  успішно впроваджуються в Україні ці цікаві традиції.
    
   Вишеньківська сільська бібліотека долучилася до цього чудового колоритного свята та разом з завідувачкою  сільського клубу Юлією Іщук, Оксаною Ющенко, майстром декоративно – прикладного мистецтва, юними користувачами бібліотеки  підготували  та провели театралізоване свято « На калину роса впала, а у нас на вулиці Івана Купала».
     Юлія Іщук розповіла  про історію самого свята,  про традиції його проведення в різних областях, районах  нашої  країни,  про народність, загадковість обрядів…
  Учасники свята вбирали Купайлицю(велика гілка з  вербового дерева), плели вінки, водили хороводи кругом вбраного деревця, співали, танцювали та пригощали всіх присутніх варениками з вишнями. За традицією  в кінці свята всі присутні розламали Купайлицю і понесли додому ставити на грядку з огірками для гарного врожаю.

Немає коментарів:

Дописати коментар