пʼятниця, 11 жовтня 2019 р.

Таємниче село Буша та його оборона 365 років тому.


   Серед міст і сіл України особливе місце займає Буша, село, яке розташовується в Ямпільському районі Вінницької області. Населений пункт буквально потопає в садах. Практично все, до чого ви торкаєтеся, є пам'яткою культури. Це живописне місце приваблює туристів у всі пори року. Унікальний ландшафт в поєднанні з чарівною первозданною природою змушують закохатися в місце з першого погляду.
    На території села Буша життя не припиняється вже сім тисячоліть. На початку нашої ери тут існувало місто Антаварія,  в середні віки – місто Краснопіль. Та найвідомішою сторінкою в історії краю є героїчна оборона Буші, мiста-фортеці Брацлавського полку, від польсько-шляхетських військ у час національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького.
  З метою поглибленого вивчення історії Вінниччини, а саме пізнання історії села Буша, у Вишеньківській бібліотеці пройшла віртуальна подорож «Таємниче село Буша та його оборона 365 років тому». Діти слухали легенди, переглянули відео і пройшлися стежками Державного  історико-культурного заповідника – Буша.








Немає коментарів:

Дописати коментар