середа, 29 січня 2020 р.

«Всеволод Зіновійович Нестайко – дітям»


    30 січня народився Всеволод Зіновійович Нестайко – найпопулярніший український письменник, класик сучасної української дитячої літератури, на книгах якого виросло кілька поколінь читачів. Його твори, повні щирості і мудрості, можна відкривати для себе на будь-якому етапі життя. В них розповідається про найважливіше, що вважається головним в усі часи – дружбу, кохання, справедливість і добро. За 55 років літературної діяльності письменник видав близько сорока книг, розповідей, казок, повістей і пєс.
    Критики називали Нестайка гумористом і веселуном. Справді, його твори допомагали читачам . Нестайко створив країну сонячного добра. Нестайко казав, що був би щасливим, коли б хоч одна дитина, прочитавши його книжки, перестала відчувати страх і самотність. «Найбільшою нагородою для мене були визнання деяких читачів, що коли вони хворіють, то беруть з полиці «Тореадорів…» і перечитують.
Заради цього варто жити на світі.
  З нагоди 90 річниці від дня народження дитячого письменника у Вишеньківській бібліотеці відкрито виставку – ювілей  «Всеволод Зіновійович Нестайко – дітям»

Немає коментарів:

Дописати коментар