середа, 2 грудня 2020 р.

Твоє життя - твій вибір

 

   У всьому світі 1 грудня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія..

     Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ (вірус імунодефіциту людини)  і його кінцева стадія СНІД( синдром набутого імунодефіциту)., який передається: статевим шляхом, під час переливання донорської крові, зараженої вірусом імунодефіциту, при використанні нестерильного медичного інструментарію (шприців, системи для переливання крові та ін.) та від ВІЛ-інфекції або хворої на СНІД матері дитині до, під час або після пологів.

 СНІД – особливо небезпечна хвороба, смертельна для людини.  На жаль, Україну визнано державою, яка від ВІЛ/СНІДу в Східній Європі постраждала найбільше. Сьогодні в нас офіційно зареєстровано 49 тис. осіб, що мають статус ВІЛ-позитивних.

     Тому ми маємо пам'ятати: здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах - найкращі методи профілактики СНІДу.

                                                                                 З метою  розширити  уявлення  про  загрозу  епідемії СНІДу  та  ВІЛ-інфекції  в  світі  та  в  Україні; усвідомити  небезпеку  для  власного  життя, шляхи  зараження  та  засоби  профілактики  можливого  захворювання;  змусити людей   почути  та  замислитися над цією проблемою у Вищеньківській сільській бібліотеці відкрито тематичну виставку - застереження  "СНІД - хвороба, злочин, біда"

Немає коментарів:

Дописати коментар