субота, 6 квітня 2024 р.

Наші пернаті друзі

 

    Із чим у нас асоціюється перший день квітня? Перш за все це День гумору та сміху. Але це ще не все. Бо ж саме цього дня щорічно відзначається Міжнародний день птахів у рамках програми ЮНЕСКО “Людина і біосфера”.

Це час, коли пташки нарешті повертаються додому. В очікуванні пернатих люди завжди роблять для них “маленькі будиночки -шпаківні.

   Птахи безумовно зачаровують нас своєю свободою, співом, цікавою поведінкою. Загалом же пташки, окрім того, що радують наші душі, є ще й важливою ланкою в екосистемі та головними помічниками для природи. Головне ж, що хочеться донести, згадуючи про це свято: ми так само повинні допомагати пташкам, як вони нам. Адже турбота про птахів – це не лише екологічна проблема, а велика й важлива проблема, що стосується кожного. Птахи – частинка нашої культури, історії, нашого світогляду і світовідчуття. І саме в наших руках їхнє щасливе майбутнє. І – своє. Адже, допомагаючи пташкам, ми робимо добру справу, допомагаємо планеті і даємо можливість своїм нащадкам споглядати ці чудові творіння природи не тільки на малюнках в книжках, а й у вільному, чистому небі.

У Вишеньківській бібліотеці - філії пройшов природничий урок " Наші пернаті друзі"


































































Зустрічаючи день птахів, дітки напекли ось таких здобних пташок.

Немає коментарів:

Дописати коментар