середу, 12 грудня 2012 р.

Попереджений - значить захищений.

Під час проведення заходу
          Знання права заслуговує найвищої шани.
                                              Ульпіан
   Проблема дитячої злочинності залишається однією з головних.  На жаль статистичні дані про правопорушення та злочини, скоєні неповнолітніми, викликають почуття тривоги й занепокоєності з боку кримінальної інспекції, соціально - психологічної служби, педагогічних колективів, громадськості.  Тому правове та превентивне виховання було і залишається одним з основних напрямків виховної роботи, метою якого є формування правової свідомості дітей. їх правового світогляду та культури, здіснення цілеспрямованого впливу на особистість, вироблення в неї імунітету до негативних впливів соціального оточення, профілактику і корекцію асоціальних проявів у поведінці дітей і молоді.
Головне - не покарати, а переконати діяти в межах закону
    У рамках тижня правових знань та профілактики првопорушень в СЗШ І-ІІІст.с. Вишенька пройшов груповий виховний захід, організований учителем правознавства Пацалюк Т.В., фахівцем з соціальної роботи Кулик О.С.та  дільничим інспктором міліції Бойком Ю.В.
   У ході зустрічі за круглим столом підлітки мали можливість поглибити знання про права і обовязки громадянина України, усвідомити принцип обов'язкового покарання за правопорушення і скоєні злочини, ознайомитись з аспектами адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх, з окремими нормими Кримінально - процесуального кодексу України.
      Учасники заходу дійшли висновку, що порушувати закон - все одно, що різати гілку, на якій сидиш.
Незнання закону не звільняє від відповідальності.
   На завершальному етапі зустрічі було проведено бесіду на прфорієнтаційну тематку, адже учні випускних класів мають бажання продовжити навчання в учбових закладах МВС.

Немає коментарів:

Дописати коментар