четвер, 3 квітня 2014 р.

Дитина читає - Україна процвітає



Книжок на цілім світі є багато
І кожна щось розкаже нам.
І от сьогодні книжки свято —
Складемо славу всім книжкам!
 

   В Україні щорічно в останній тиждень березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Славні традиції прове­дення Тижня було започатковано ще в далекому 1944 році. У той непростий час, велика увага приділялася дитячій книзі, яка несла святе слово дітям - майбутнім творцям, винахідникам, вченим.
З 24.03 - 31.03 у Вишеньківській сільській бібліотеці пройшов тиждень дитячого читання під назвою: " Дитина читає - Україна процвітає" 

 

    Метою проведення свята було    ознайомити учнів з різноманітністю книг: словниками, енциклопедіями, художньою літературою; розширити поняття учнів про книги і їх призначення; розвивати вміння користуватися книгами, вдосконалювати навички читання; виховувати читацькі інтереси, бажання читати.   

                     

     В програму тижня дитячого читання було вкючено такі заходи:                    літературний вояж "Книга - мій найкращий друг", який ми присвятили творчості Т.Г.Шевченка, пройшлися з учасниками свята його життєвим та творчим шляхом, подивилися відеофільм про його життя.
Казковий вернісаж " У світі казки чарівної", де ми з найменшими учасниками свята книжки проводили ігри, "Відгадай казку", "Докажи казку" і т.д.
Бібліотечна ігрова програма "Веселись, міркуй, читай"
Новинки в книжковому морі " Від сторінки до сторінки презентуємо новинки"
Інформаційний коктейль "Дивосвіт періодики"
Тиждень дитячого читання пройшов цікаво та змістовно. Діти читали , грали ігри, розповідали казки, проводили вікторини, знайомилися з словниками, енциклопедіями, періодичними виданнями та новинками.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар