суботу, 20 грудня 2014 р.

Країною з краю в край ходить Святий Миколай


Вихованці садочку "Сонечко"
    Cвято Миколая – покровителя усіх бідних і знедолених та тих хто потребує допоиоги, є одним з найбільш шанованих свят. Це свято прийшло до нас 1088-1089 рр. ще з часів правління князя Всеволода Ярославовича. На відміну від інших святих   Миколай – це історична особистість. Він приймав участь у першому Вселенському християнському соборі у 325 р.
  Ще з тих далеких часів це свято відзначали шумно і весело. Обов’язково всі мають бути щасливими і робити добро. Готувалися до свята завчасно: запрошували музик, гостей, варили пиво, готували подарунки, випікали спеціальне печиво. На західній Україні це печиво називається «миколайчики», його кладуть слухняним діткам під подушки, неслухняні знаходять під своєю подушкою лозину. Діти свято вірили в існуванні доброго святого і намагалися не гнівити «діда Миколая, який про все
знає». На сході кропили свяченою водою худобу, стайні, запалювали свічки, читали молитви.  
 
 
Учасники театралізованого дійства
Святий Миколай роздає дарунки
Прийшов Святий Миколай і в дитячий садочок "Сонечко"  с. Вишенька, приніс діткам гостинці. Вітали діток із святом також вихованці гуртка "Друзі бібліотеки": Іщук Назар, Климнюк Маша, Горохівська Наталя,  Пойта Максим, Пацалюк Володимир, Кравчук Віталій, Мороз Ксеня, Опалюк Ганна, Бойко Влад, Шпіхернюк Даша, Бартюк Даша та Звєрєва Аня. Для молодших друзів вони провели  захоплююче театралізоване дійство.


     З приходом цього свята на Україні розпочинався сезон веселощів, пісень, жартів, вечорниць, кохання і сватання.Тож будьте благословенні і нехай святий Миколай захистить Вашу родину!

Немає коментарів:

Дописати коментар