четвер, 22 січня 2015 р.

І обнялися береги одного вічного народу


           



 День Соборності України свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту воззєднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.    Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західноукраїнську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес обєднання України завершився 22 січня 1919 року.

В бібліотеці відкрито книжкову виставку приурочену Дню Соборності України.     
 На виставці представлені книги з історії України, Україна. Віхи історії, копія Універсалу Директорії Української Народної Республіки, Україна. Адміністративно - територіальний устрій, Соборність як чинник Українського Державотворення, та ін.

Боротьба українського народу за соборність своїх земель одна із важливих сторінок нашого минулогоСлово  "соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому  ми чуємо слово «собор». Прологом до книжкової виставки, оформленій в бібліотеці, є слова великого українського класика Олеся Гончара: «Бережіть собори душ наших!». Собор душі є у кожного із нас .Берегти його означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собор у душі є знати і памятати свою історію.

Немає коментарів:

Дописати коментар