пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

Плекатимемо мову - цвістимуть слова


Як гул стоїть, як шум віків,
Як подих, – рідна мова.
Вишневих, ніжних пелюстків,
Сурма походу світанкова, неволі стон,
Волі спів, життя духовного основа.

    Українська мова – барвистий килим самоцвітів, що віками ткали генії нації і прості люди, які називають себе українцями. Кожне слово в ній – коштовний камінь з десятками граней. Наша мова – це криниця духовності і моралі, дзеркало українського менталітету, доброти, душевності, щирості.
Для кожного народу дорога йому рідна мова, а нам найдорожча – українська мова.                                
   Наша мова співуча, мелодійна, багата. "Рідна мова дорога людині, як саме життя" – говорить народна мудрість.
Той хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе.

Учасники свята
   І от сьогодні , у Вишеньківській школі І-ІІІст., зав. бібліотекою Гуменюк Н.М., зав. клубом Іщук Ю.М., зав. шкільною бібліотекою Бойко Є.С та заступник директора з виховної роботи  Штоюнда Т.П. організували  свято «Мова - скарбниця народної мудрості», приурочене її величності Українській мові, щоб ще раз підкреслити, про те, чим ми повсякденно користуємося, є справжнім дивом, великим і прекрасним.
   Про тернистий шлях рідної мови та її поневіряння по світу розповіла нам учениця 10 – го класу Кулик Богдана.  Учні місцевої школи: Галицька Діана, Міщук Анастасія,Міщук Денис , Гончарук Альона, Міщук Марина та Кравчук Олег читали вірші про рідну мову, розповідали легенди, перекази  та співали пісні. Іщук Назар, учень 8 – го класу, розвеселив нас гуморесками, в яких висміюють  тих. хто  забуває рідну мову. А в бібліотеці відкрито перегляд літератури «Плекатимемо мову -цвістимуть слова»

  Метою заходу було розширити знання учнів про  рідну мову, формувати розуміння того, що  мова – скарб народу, розвивати комунікативну компетентність учнів, виховувати почуття національної гідності, любові і поваги до рідної мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар