четвер, 19 лютого 2015 р.

"їм у віках судилося безсмертя..."


 

 
 
Небесній Сотні
Шана й молитви,
За чисті душі,
Що злетіли в небо
Їм шлях високий
Боже, освяти.
І в мирі, Господи,
Прийми до себе.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Саме цими словами Україна проводжала в останню путь своїх синів та дочок. Тих, хто загинув за свою країну, за свій народ. Знову від нас пішли найкращі. Ті, для кого "справедивість", "гідність", "свобода", "Україна" були не просто словами, а сенсом їх життя.

Цих мужніх і відданих людей, які загинули у нерівній боротьбі, вшановувала та оплакувала вся Україна. Народ вже увінчав їх “Небесною сотнею”. На їх честь складають вірші, перейменовують площі, влаштовують імпровізовані меморіали та співають скорботні пісні. Ми також не залишилися осторонь цих подій/

19 лютого сільська бібліотека разом з   ЗОШ І - ІІІ ст. с.Вишеньки  провели  урок  пам'яті  «Небесну Сотню вже зустріли небеса».

Бібліотекар с. Вишеньки Гуменюк Н. познайомила присутніх з подіями, які відбувалися  на Майдані в лютому 2014 року. Герої  Небесної  сотні мають стати прикладом для кожного свідомого українця, ми маємо робити все від нас залежне, щоб ті смерті не були марними .

 

 
 
 
 Учні 10 –го класу: Кулик Богдана, Штоюнда Марія, Климнюк Руслана, Тимощук Наталія та Швець Альона  читали вірші із збірки «Голосом Майдану».

Небесна сотня - Новітні герої України. Вони полягли за нас із вами. юні, чорноброві хлоп’ята, яким судилося вже стати чорнобривцями.     Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння.

      Ми сьогодні в скорботі й з великою нашою вдячністю згадуємо Героїв світлої пам’яті Небесної сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками.

Єднайся рідна Україна!
Єднайся Північ, Південь, Захід, Схід!
Єднаймось браття українці!

Присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні  та всі разом виконали Гімн України.

     У сільській бібліотеці представлено  перегляд періодичних видань "Їм у віках судилося безсмертя..." та в Інтерет – центрі бібліотеки організовано перегляд  документального фільму "Небесна Сотня" із циклу "Зима, що нас змінила».

Немає коментарів:

Дописати коментар