суботу, 14 лютого 2015 р.

Він загинув як герой

В кімнаті - музеї Саши Томчука
Минають дні, ідуть роки,
Життя листки перегортає 

А біль Афгану - на віки
В душі чомусь не замовкає

   15 лютого виповнюється  26-річниця виведення з Афганістану обмеженого контингенту колишніх радянських військ.      В лютому 1989 року закінчилась війна, яка принесла тисячі жертв, сльози і горе в мирні родини. Сьогодні ми з вами згадаймо героїв тієї страшної війни, полиньмо  в спогади, і нехай ці спогади пройдуть крізь ваші серця, і ви зрозумієте, що найстрашніше у світі - це війна. Ми повинні пам'ятати тих, хто її пережив, тих, хто не дожив, не доспівав, не до кохав.
Погруддя воїна - інтернаціоналіста
  Вшановуючи День виведеня наших військ з Афганістану, зав. сільською бібліотекою Гуменюк Н.М., зав клубом Іщук Ю.М., зав. шкільною бібліотекою Бойко Є.С. та заступник директора з виховної роботи Штоюнда Т.П  організували  екскурсію до музею - кімнати воїна - афганця Томчука Олександра, яка знаходиться в школі І- ІІ ст. с. Осична.
   Учні та вчителі Осичнянської школи, на чолі з її директором Сарнецькою Любою Михайлівною для відвідувачів музею провели годину пам'яті: читали  біографію Олександра Томчука, його спогади та листи з війни до батьків.
     Присутні на заході поклали квіти до погруддя воїна,та  вшанували хвилипою мовчання  воїнів - афганців, які віддали своє життя виконуючи інтернаціональний обов'язок, та теплими словами згадали тих, хто повернувся на рідну землю живим.
Учні Осичнянської школи проводять урок пам'яті
  Ми вдячні колективу Осичнянської школи І -  ІІ ст. за  те, що вони свято бережуть пам'ять про тих, хто не шкодуючи власного життя, боронить землю від ворога та за теплу зустріч яку ми сьогодні відчули.
   
 
Виставка - пам'ять
    У  Вишеньківській сільській бібліотеці  відкрито виставку - память "У душі моїй болить Афганістан", де к
ористувачі мають змогу ознайомитися з матеріалами афганської війни,  з біографією воїнів - інтернаціоналістів нашого району, з листами до рідних з війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар