вівторок, 10 березня 2015 р.

Іду з дитинства до Тараса


    
 Тарас Григорович Шевченко – видатний український письменник та поет, чия творчість зробила його символом  українського народу та однією з головних колон, на якій тримається вся наша українська культура.  У духовній історії України  Шевченко посів виняткове місце. Тільки Шевченків «Кобзар» є Біблією українського народу, якій судилося бути безсмертною, бо сам народ визнав її своєю книгою.

         Тож 10 березня,  у сільській бібліотеці, з нагоди 201-річниці від дня народження Великого генія проведено літературно-поетичну годину «Іду з дитинства до Тараса».  Організовували захід бібліотекар та завідуюча  клубом спільно з учнями школи. Під час заходу учні декламували вірші геніального поета, читали  поеми, «Заповіт», розповідали про його сирітське життя та важку долю.  У  його творах  переплелися долі кріпачок з долею неньки - України, боротьба  гайдамаків та козаків із боротьбою за щастя і волю.                            Духовну велич і красу Шевченко підніс на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ.   

         У  бібліотеці , з 4 – 18 березня, організована книжкова виставка              «Скарби безсмертного Тараса».  Книги представлені на виставці знайомлять читачів з життєвим шляхом поета, його літературним і творчим доробком.

Увазі  користувачів  було представлено  перегляд  документального фільму «Наш Шевченко» .

Немає коментарів:

Дописати коментар