понеділок, 30 березня 2015 р.

"Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає"


Традиційно у дні шкільних канікул  у Вишеньківській сільській бібліотеці пройшов  Всеукраїнський  тиждень  дитячої та юнацької книги під гаслом     "Хай  Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає"                                      Розпочався тиждень урочистим відкриттям – святом книги під назвою     «Книга – дивовижний сад, будинок життя  мудрост".                                                                                                                           24 24 березня до бібліотеки завітали діти, щоб потрапити у чарівний світ казки, зустрітися з улюбленими та відомими казковими героями. Під час заходу діти взяли активну участь у казковій вікторині «Чи знаєте ви казки та їх героїв?», грою «Їстивне-неїстивне»
    




По замовленню дітей зустріч з казкою продовжилась на слідуючий день голосними читаннями «Чарівний світ казок», , а потім діти за прочитаним уривком з народної казки відгадували її назву, переглядали ілюстрації до казки та називали улюблених героїв,  розповідали в якій казці їх можна зустріти. Такі заходи сприяють розвитку пам’яті, мислення, уваги, формують естетичний смак і звичайно підвищують інтерес до читання. Цікаво пройшов захід – дитячі мандрівки «Мандруючи сторінками дитячих журналів».В програмі тижня також відбулась літературна мозаїка «Дитячі книги – ювіляри року» та віртуальна подорож «Чудеса світу» для учнів 2-4 класів. Казка з раннього дитинства прищеплює любов дитини до літератури, розширює її кругозір і словниковий запас. Саме через казку діти отримують уявлення про життя людей та тварин.

  Під час тижня проведено  бібліотечний урок на тему: «Подорож по сторінках  дитячої преси»  під час якої бібліотекар познайомила дітей з публікаціями, які друкуються на сторінках журналів  та газет, які отримує бібліотека для дітей молодшого шкільного віку. Діти мали змогу переглянути  періодичні видання, почитати з них вірші, казки, оповідання, розгадати кросворди та ребуси.

     Учні третіх класів прийняли активну участь у вікторині «Бібліотека – книжчин дім».  Вони гарно відповідали на запитання вікторини,читали вірші про книгу.

Немає коментарів:

Дописати коментар