четвер, 25 жовтня 2018 р.

Безсмертна слава у віках


Друга світова війна принесла з собою безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.
Перемога. .. Це була перемога зі сльозами на очах. Це були сльози радості і одночасно сльози горя. Це не можна описати простими словами. Не можна висловити те, що відчували наші батьки і діди, матері і бабусі, на очах яких відбувався весь жах однієї з найкривавіших воєн на нашій планеті.



До 74 – річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників у Вишеньківській сільській бібліотеці організовано книжково-ілюстративну виставку, присвячену безсмертному подвигу, ратній  та трудовій звитязі українського народу в роки Великої Вітчизняної війни.
Документи, представлені в експозиції, розкривають історичну правду про переможні й трагічні дні, змальовують образи учасників воєнних подій.  
Окремими томами на виставці представлено Книгу Пам'яті України – своєрідний літопис боротьби і мужності нашого народу, котрий здолав фашистську навалу і здобув Перемогу в травні 1945 року. Вони розповідають про героїзм і самопожертву воїнів-українців у боротьбі з гітлерівськими загарб­никами. У Книгах Пам'яті опубліковано імена полеглих у роки війни.
   Представлені в експозиції альбоми презентують архівні фотографії, репродукції плакатів і газет воєнних років, документи, надані із сімейних архівів.
   В Інтернет – центрі бібліотеки учні місцевої школи переглянули документальний фільм  «Вижити у вогні», присвячений перемозі у другій світовій війні.
 Вдячні вишеньчани вшанували пам'ять полеглих у Другій світовій війні покладанням  квітів та хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар